FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić doputovao u Tiranu

TIRANA,9. prosinca 2004.(Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske StjepanMesić doputovao je u četvrtak ujutro u Tiranu gdje će biti nazočanRegionalnom sastanku o međuetničkom i međureligijskom dijalogu, kojiće se održati u organizaciji UNESCO-a i pod visokim pokroviteljstvomalbanskog predsjednika.
TIRANA,9. prosinca 2004.(Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić doputovao je u četvrtak ujutro u Tiranu gdje će biti nazočan Regionalnom sastanku o međuetničkom i međureligijskom dijalogu, koji će se održati u organizaciji UNESCO-a i pod visokim pokroviteljstvom albanskog predsjednika.

Skup koji se održava pod nazivom "Razvoj međuetničkog i međureligijskog dijaloga kao značajnog faktora za stabilnost i napredak jugoistočne Europe" okupit će, uz predsjednika Mesića, i predsjednike još pet država jugoistočne Europe: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i Srbije i Crne Gore, te oko stotinu političkih i vjerskih vođa, stručnjaka i predstavnika međunarodnih i vjerskih organizacija iz čitavog svijeta. Najavljeno je i sudjelovanje norveškog premijera Kjella Agnea Bondevika, kao i koordinatora Pakta o stabilnosti Erharda Buseka i osobnih predstavnika rumunjskog i austrijskog perdsjednika.

Ovo je treći sastanak na najvišoj razini, nakon Pariza 2002. godine i Ohrida 2003. godine, na kojem će se raspravljati o mogućem doprinosu religije i multietničkog društva dijalogu među civilizacijama i kulturama.

Predsjednik Mesić će, kako se predviđa, održati govor na plenarnoj sjednici, te imati nekoliko bilateralnih susreta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙