FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija Durexa i HUHIV-a u povodu Dana borbe protiv AIDS-a

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Durex i Hrvatska udruga oboljelih odHIV-a (HUHIV) obilježavaju 1. prosinca, Svjetski dan borbe protivAIDS-a, trodnevnom humanitarnom akcijom od 29. studenog do 1. prosincana Cvjetnom trgu u Zagrebu.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Durex i Hrvatska udruga oboljelih od HIV-a (HUHIV) obilježavaju 1. prosinca, Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, trodnevnom humanitarnom akcijom od 29. studenog do 1. prosinca na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Novac koji će se prikupiti tijekom akcije na štandu na Cvjetnome trgu, donirat će se oboljelima od HIV-a putem HUHIV-a, priopćeno je iz Durexa.

Osim na prikupljanje novčanih sredstava akcija je usredotočena i na podizanje svijesti i informiranosti javnosti o HIV-u.

Koliko je svijest o opasnostima od virusa HIV-a među hrvatskim građanima niska pokazuju rezultati Durexova istraživanja seksualnog ponašanja koje je provedeno opsežnim online upitnikom od kraja svibnja do sredine srpnja ove godine.

Čak je 49 posto ispitanika potvrdilo da je imalo seks bez zaštite s novim partnerom čiju seksualnu povijest nisu poznavali.

Muškarci i žene podjednako su skloni rizičnom seksualnom ponašanju - u seks bez zaštite upustilo se 49,8 posto muškaraca i 48,2 posto žena.

Alarmantan je podatak da je sve više mladih osoba u dobi od 16 do 24 godine (njih čak 65 posto) sklono seksu bez zaštite s novim partnerom.

Među ispitanicima mlađim od 16 godina, od kojih je 67 posto seksualno aktivno, seks bez zaštite imalo je 25 posto.

Na pitanje "Koja vas seksualno prenosiva bolest najviše zabrinjava?", 57 posto ispitanika odgovorilo je da je to AIDS, odnosno virus HIV-a.

Bez obzira na relativno visok strah od virusa HIV-a, zabrinjavajuće je neznanje građana koji su i dalje skloni seksualno rizičnom ponašanju, napominje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙