FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URSH OSUĐUJE OTPREMNINE OD 1,5 MILIJUN KUNA U INI

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - U povodu napisa u tisku da supetorici smijenjenih članova Uprave Ine ponuđene otpremnine od po 1,5milijuna kuna Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) uputila jedanas Vladi otvoreno pismo u kojem to oštro osuđuje kao "još jedanprimjer manipulacije i pljačke menadžera tvrtki u državnomvlasništvu".
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - U povodu napisa u tisku da su petorici smijenjenih članova Uprave Ine ponuđene otpremnine od po 1,5 milijuna kuna Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) uputila je danas Vladi otvoreno pismo u kojem to oštro osuđuje kao "još jedan primjer manipulacije i pljačke menadžera tvrtki u državnom vlasništvu".

URSH traži od Vlade brzu reakciju i javno očitovanje što će poduzeti kako bi spriječila "besramnu javnu pljačku" u INA-i.

"U državi bijede i siromaštva ponašanje državnog monopolista Ine je nemoralno, a ceh milijunskih otpremnina platit će ponovo građani kroz nerealnu Ininu maržu".

Dok obični građani svakodnevno ostaju bez posla, plaće i otpremnina, dotle pojedini menadžeri, državni dužnosnici i tajkuni privatizacijske pljačke i dalje besramno uzimaju i bogate se na nemoralan način, uz pomoć propisa i Zakona. Kako i ne bi, kad imaju primjer u oslobađajućim presudama bivšim akterima privatizacijskih pljački, tvrdi sindikat.

"Izgleda da hrvatsko pravo postaje jedinstveno u svijetu - što više kradeš, manje si kriv - pa neki od sumnjivaca koji su oštetili Inu, sada traže milijunsku otpremninu, iako ne bi voljeli da priča izađe u javnost".

Izostanak reakcije Vlade u ovom i sličnim slučajevima URSH će smatrati prešutnim davanjem "zelenog svjetla" raznim oblicima pljačke u Hrvatskoj, što će biti pokretanje Hrvatske - ali deset godina unazad, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙