FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Beogradski student o incidentu u Zagrebu

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Beogradski student arhitektureStevan Vranešević, uhićen 20. studenog u Zagrebu radi fotografiranjasa slikom četničkog vođe Mihajlovića, tjedniku NIN izjavio je kako jeupravo "slikanje s Dražom", a ne posjet izložbi slika Pabla Picassa,bio njegov pravi motiv za dolazak u Zagreb, opravdavajući svojpostupak kao iskaz "građanske slobode i dužnosti".
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Beogradski student arhitekture Stevan Vranešević, uhićen 20. studenog u Zagrebu radi fotografiranja sa slikom četničkog vođe Mihajlovića, tjedniku NIN izjavio je kako je upravo "slikanje s Dražom", a ne posjet izložbi slika Pabla Picassa, bio njegov pravi motiv za dolazak u Zagreb, opravdavajući svoj postupak kao iskaz "građanske slobode i dužnosti".

Vranešević je uhićen 20. studenog u Zagrebu i osuđen na 15 dana zatvora radi narušavanja javnog reda i mira i vrijeđanja moralnih osjećaja građana Hrvatske. "Dražine sam slike skinuo s interneta pred polazak u Zagreb, kada sam i odlučio krenuti na put. Odlučio sam to u trenutku, sasvim spontano. Šest autobusa prevozilo je studente na izložbu Picassovih slika, ali meni je ta izložba bila samo sporedni motiv za odlazak u Hrvatsku. Pravo motiv bio mi je da se na Trgu bana Jelačića slikam s Dražom poslije ovog što se dogodilo Milanu Guroviću, da ga zbog Dražine tetovaže ne puste u zemlju. To me jako isprovociralo, takvo miješanje politike i sporta", objasnio je listu svoj postupak beogradski student.

Vranešević listu opširno iznosi svoj doživljaj događaja u Zagrebu i boravka u zatvoru izražavajući na kraju uvjerenje da nije pogrešno postupio.

"Na kraju ne mislim da sam pogriješio što sam se na Trgu bana Jelačića slikao s Dražom Mihailovićem. U sebi jednostavno nosim strašan bijes zato što smo žigosani kao narod, a pogotovo što ništa ne radimo na tom pitanju. Možda smo i nemoćni, ali ipak sam morao ovo učiniti", zaključuje svoju priču Vranešević objašnjavajući kako je to bio iskaz njegove "građanske slobode, pa čak i dužnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙