FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još traje istraga o nesreći u splitskome Brodosplitu

SPLIT, 7. prosinca 2004. (Hina) - Istraga o nesreći na radu uBrodosplitu u kojoj je u subotu poginuo jedan kooperant, kojom setreba utvrditi kaznena odgovornost kooperantskih tvrtki "Cios" i"Major i Partneri", još traje, doznaje se danas od načelnika Uredanačelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslava Ćurića.
SPLIT, 7. prosinca 2004. (Hina) - Istraga o nesreći na radu u Brodosplitu u kojoj je u subotu poginuo jedan kooperant, kojom se treba utvrditi kaznena odgovornost kooperantskih tvrtki "Cios" i "Major i Partneri", još traje, doznaje se danas od načelnika Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslava Ćurića.

Nakon toga utvrdit će se protiv koga će Državnom odvjetništvu biti podnesene kaznene prijave, rekao je Ninoslav Ćurić.

Dodao je da je u tijeku intenzivna obrada nad određenim osobama te da se pregledava dokumentacija i ugovor o uklanjanju dizalice pod kojom je poginuo radnik Joško Cigić (34) iz Pakova Sela kako bi se utvrdila odgovornost kooperantskih tvrtki zaduženih za njezino rušenje.

Uvidom u ugovor utvrdit će se tko je preuzeo kakvu obvezu za uklanjanje dizalice te je li se pritom poštivala procedura i ugovoreni način.

Voditelj tih poslova "Ciosa" u Brodosplitu bio je Dragan Jurčević, a u "Majoru i Partnerima" za miniranje je bio zadužen Marko Ćorić (53) iz Zagreba, i sam teže ozlijeđen u nesreći.

Nesreća se dogodila u subotu oko 13,30 sati, kada se dizalica sama urušila tijekom priprema za njezino miniranje.

Djelovi konstrukcije pali su na Joška Cigića, koji je umro od ozljeda prsnog koša i trbuha.

Marko Ćorić spasio se skokom s tri do četiri metra visine, a slomio je lakat te uganuo lijevi skočni zglob i desno koljeno.

Dosad je, kako se doznaje, očevidom i istragom utvrđeno da su nosači oko dvije stotine tona teške dizalice najvjerojatnije bili prepiljeni više nego što je bilo potrebno.

Uprava Brodosplita jučer je obitelji poginulog Joška Cigića izrazila sućut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙