FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznene prijave zbog prometne nesreće u Vrgorcu

SPLIT, 23. studenog 2004. (Hina) - Splitsko-dalmatinska Policijskauprava kazneno je prijavila vozača autobusa i osobnog automobila da su8. studenog u Vrgorcu izazvali prometnu nesreću u kojoj je poginula17-godišnja učenica Ivana Primorac i teže ozlijeđeno više učenika.
SPLIT, 23. studenog 2004. (Hina) - Splitsko-dalmatinska Policijska uprava kazneno je prijavila vozača autobusa i osobnog automobila da su 8. studenog u Vrgorcu izazvali prometnu nesreću u kojoj je poginula 17-godišnja učenica Ivana Primorac i teže ozlijeđeno više učenika.

Kako je na konferenciji za novinare kazao načelnik Ureda načelnika PU-a Ninoslav Ćurić, za kažnjivo djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama kazneno će odgovarati vozač osobnog automobila marke "mercedes" J. Š. (29) iz Stilje i vozač autobusa D. Č. (51) iz Otrić Seoca.

Kriminalističkom je obradbom, na temelju mišljenja i nalaza istražnog suca i prometnog vještaka, utvrđena osnovana sumnja u njihovu odgovornost, premda je po prvim rezultatima očevida objavljeno kako u nesreći nije sudjelovao osobni automobil, kazao je Ćurić.

Odmah nakon nesreće oba su vozača bila podvrgnuta alkotestu koji je bio negativan, no na nalaz o alkoholu u krvi i urinu još se mora pričekati, napomenuo je, jer se takvo vještvo radi u Zagrebu.

Za kažnjivo djelo koje im se stavlja na teret predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do deset godina.

Tragična nesreća dogodila se 8. studenoga na raskrižju prema Stilji kod Vrgorca. Školski autobus, u vlasništvu makarskog "Prometa", mimoilazeći se s "mercedesom", stražnjim je dijelom počeo proklizavati, zahvativši kotačem raskvašen zemljani rub kolnika te se, prevrnuvši se na bok, zaustavio desetak metara niže.

Ivana Primorac, koju je ukliještila teška karoserija, preminula je nedugo nakon nesreće na putu do vrgoračkog Doma zdravlja, a desetak je učenika lakše i teže ozlijeđeno.

Autobus je bio tehnički ispravan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙