FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH NOMINIRAO DIREKTORA TVRTKE KELLOGG ZA MINISTRA TRGOVINE

WASHINGTON,29. studenoga 2004.(Hina) - Američki predsjednik George W.Bush nominirao je u ponedjeljak Carlosa Guiterreza(51), podrijetlom sKube i direktora tvrtke Kellogg, za novog ministra trgovine.
WASHINGTON,29. studenoga 2004.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush nominirao je u ponedjeljak Carlosa Guiterreza(51), podrijetlom s Kube i direktora tvrtke Kellogg, za novog ministra trgovine.

Ukoliko ga potvrdi američki Senat, Gutierrez će na mjestu ministra trgovine zamijeniti Donalda Evansa koji je početkom mjeseca objavio svoju ostavku.

Objavljujući nominaciju u Bijeloj kući predsjednik Bush je nazvao Guiterreza "jednim od najpoštovanijih američkih poslovnih ljudi".

Guiterrez će voditi ministarstvo s više od 35.000 zaposlenih i proračunom od 6 milijardi dolara čija je zadaća poticanje američkog gospodarstva, tehnološki razvitak i međunarodna trgovina.

Zahvaljujući na nominaciji Guiterrez je rekao da će raditi na ostvarenju predsjednikove vizije Amerike kao najboljeg mjesta za poslovanje u 21. stoljeću, poticanja poduzetničkog društva i otvaranja novih radnih mjesta.

Guiterrez je prvi novi član u Bushovom gospodarskom timu za njegov drugi predsjednički mandat, a očekuju se i druge izmjene.

Prihvaćajući imenovanje Guiterrez napušta mjesto u Kelloggu na kojem je prošle godine zaradio ukupno 7,4 milijuna dolara zbog položaja na kojem će imati plaću od 175.000 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙