FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Petparački" mediji i Vraneševićeva uloga "zvijezde"

BEOGRAD,7. prosinca(Hina) - Pitanje je da li bi se Stevan Vranešević,student iz Beograda koji je u Zagrebu prekršajno osuđen zbog slikanjas portretom Draže Mihailovića, producirao Zagrebom da su ga medijikojima se u njegovom bizarnom činu ukazala nova zvijezda, na vrijemeobavijestili da se navršilo 13 godina kako Srbija živi sa žrtvama iruševinama Vukovara na savjesti, piše beogradski dnevnik "Danas" odutorka, konstatirajući da je "ako ništa drugo, pretpostavka da ne biimao hrabrosti baš toga dana ispravljati historijske nepravde naneseneDragoljubu Mihailoviću, čovjeku koji je u Srbiji zvanično i dalje -ratni zločinac".
BEOGRAD,7. prosinca(Hina) - Pitanje je da li bi se Stevan Vranešević, student iz Beograda koji je u Zagrebu prekršajno osuđen zbog slikanja s portretom Draže Mihailovića, producirao Zagrebom da su ga mediji kojima se u njegovom bizarnom činu ukazala nova zvijezda, na vrijeme obavijestili da se navršilo 13 godina kako Srbija živi sa žrtvama i ruševinama Vukovara na savjesti, piše beogradski dnevnik "Danas" od utorka, konstatirajući da je "ako ništa drugo, pretpostavka da ne bi imao hrabrosti baš toga dana ispravljati historijske nepravde nanesene Dragoljubu Mihailoviću, čovjeku koji je u Srbiji zvanično i dalje - ratni zločinac".

"Očito očaran vlastitom hrabrošću demonstriranom 'performansom' priređenim u znak protesta što je nešto ranije hrvatska policija zabranila ulazak u Hrvatsku košarkašu Milanu Guroviću zbog uočljive tetovaže D. Mihailovića na mišici, Vranešević je odmah po povratku u Srbiju objeručke prihvatio rolu svesrpske zvijezde. Državna televizija se, ruku pod ruku sa petparačkim medijima, pobrinula da širokom auditoriju predstavi veličinu i 'žrtvu' novog srpskog junaka i još više njegovu spremnost da podvig ponovi. 'Presuda je unaprijed donesena', 'Mi smo žrtvena janjad', 'Zna se kako može biti Srbinu u stranoj zemlji u zatvoru okruženom Hrvatima i Šiptarima', samo je dio iz bilježaka ovog neodgojenog studenta koji je zloupotrijebio ekskurziju budućih arhitekata koji su došli s namjerom da u Zagrebu vide Picassovu izložbu", primjećuje list.

"Iako takav gest učvršćuje mit o srpskoj nekulturi, trenutno se može zanemariti necivilizacijsko 'pretpostavljanje' skeniranog portreta kontroverznog srpskog generala proslavljenom Picassu. Na stranu i činjenica što je Vranešević bez upozorenja izložio poruzi nekoliko stotina svojih kolega. Međutim, iz korpusa, reklo bi se lošeg kućnog odgoja, proizlazi i pitanje odakle Vraneševiću pravo da na tako bizaran način dovodi u pitanje mukom liberaliziranu viznu politiku između Srbije i Hrvatske? Da li on i oni koji ga tako svesrdno produciraju znaju da se taj loše postavljeni 'performans' može kao bumerang vratiti onima koji bi u Hrvatsku bez zadnjih namjera, onako kako na svim meridijanima častan čovjek ide u goste?", pita dnevnik "Danas" u redakcijskom komentaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙