FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder u Kini jača trgovinske odnose

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Kina i Njemačka izrazile su uutorak zadovoljstvo zbog sve bržega rasta međusobnih gospodarskihveza, a njemački kancelar Gerhard Schroeder, koji boravi u posjetuPekingu, rekao je kako će se trgovina između dviju zemalja vjerojatnoudvostručiti prije 2010., prenose novinske agencije.
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Kina i Njemačka izrazile su u utorak zadovoljstvo zbog sve bržega rasta međusobnih gospodarskih veza, a njemački kancelar Gerhard Schroeder, koji boravi u posjetu Pekingu, rekao je kako će se trgovina između dviju zemalja vjerojatno udvostručiti prije 2010., prenose novinske agencije.

Tijekom šestog Schroederova posjeta Kini, Peking je ponovio poziv Europskoj uniji da ukine embargo na oružje uveden prije 15 godina, rekavši kako se protivi zabrani jer je diskriminacijski, a ne zato što želi nabaviti veliku količinu oružja u slučaju njegova ukidanja, javio je Reuters.

Njemački kancelar Schroeder rekao je drugoga dana posjeta Kini kako vjeruje da će se "kineske tvrtke uskoro više angažirati u Njemačkoj", podsjećajući da je 1800 njemačkih tvrtki već prisutno u Kini, ističe AFP.

Schroeder se u utorak sastao s kineskim predsjednikom Huom Jintaom, a nakon susreta s premijerom Wenom Jiabaom u ponedjeljak je potpisano dvadesetak bilateralnih sporazuma među kojima i sporazum o kineskoj kupnji 23 putnička zrakoplova Airbus.

Njemačka je najveći europski trgovinski partner Kine s razinom razmjene koja bi trebala premašiti 50 milijardi dolara ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙