FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarski rast ne može poboljšati stanje na tržištu rada u Njemačkoj

NUERNBERG, 2. prosinca 2004. (Hina) - Umjereni gospodarski rast uNjemačkoj nije dovoljan da osigura dovoljno pozitivnih impulsa natržištu rada, prenosi Handelsblatt izjavu predsjednika njemačkeSavezne agencije za rad, Franka Juergena Wiesea.
NUERNBERG, 2. prosinca 2004. (Hina) - Umjereni gospodarski rast u Njemačkoj nije dovoljan da osigura dovoljno pozitivnih impulsa na tržištu rada, prenosi Handelsblatt izjavu predsjednika njemačke Savezne agencije za rad, Franka Juergena Wiesea.

Broj nezaposlenih u Njemačkoj porastao je u studenom za 50.800, na ukupno 4,26 milijuna, što je 73.700 više nego u istom razdoblju prošle godine, ističe Wiese. Stopa nezaposlenosti porasla je za 0,2 posto na 10,8 posto, i najviša je od prosinca 1998.

Razlog za rast nezaposlenosti predsjednik BA vidi u ponajprije u početku zimske pauze u zapošljavanju, dodajući da je taj trend prigušen snažnom primjenom novih programa njemačke vlade usmjerenih zapošljavanju. U studenome je broj primatelja naknade za nezaposlene koji su prihvatili takozvane "poslove za jedan euro" porastao za 22.200 na ukupno 68.400.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙