FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA PRIHVATILA PLAN ZAPOŠLJAVANJA DO 2008.

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Skraćivanje rokova za registracijuobrta i malih tvrtki, ubrzanje postupaka u rješavanju poslovnih iradnih sporova, neke su od ključnih mjera trogodišnjega nacionalnogakcijskog plana zapošljavanja, što ga je u četvrtak prihvatila Vlada.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Skraćivanje rokova za registraciju obrta i malih tvrtki, ubrzanje postupaka u rješavanju poslovnih i radnih sporova, neke su od ključnih mjera trogodišnjega nacionalnog akcijskog plana zapošljavanja, što ga je u četvrtak prihvatila Vlada.

Plan, temeljen na europskoj strategiji zapošljavanja, razrađen je kroz deset smjernica, a mjere zapošljavanja kategorizira u tri skupine - ključne, izuzetno poželjne i poželjne mjere. U skupini ključnih, onih koji traže trenutačnu pozornost, je već spomenuto skraćivanje rokova za registraciju obrta i tvrtki, a Vladina je nakana da se taj rok sa sadašnjih 50 skrati na manje od 20 dana.

Vlada osim toga želi da se aktivna politika u zapošljavanju usmjeri na dugotrajnu, dakle nezaposlenost dužu od godine dana i posebice na osobe kojima prijeti takva nezaposlenost. Ovisno o raspoloživim sredstvima sve osobe koje traže posao duže od 12 mjeseci, morale bi pohađati programe koji bi im pružili veću šansu za zapošljavanje. Nacionalni plan zapošljavanja za razdoblje od 2005. do 2008. sadrži i mjere za veću pokretljivost na tržištu rada.

Među nezaposlenima 60 posto čine žene, upozorila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, navodeći da žene, pogotovu one koje bez posla ostanu nakon četrdesete godine, teško dobivaju novu prigodu.

Infrastruktura treba pratiti zapošljavanje žena, smatra Jadranka Kosor, i ističe, da je cilj da do 2010. najmanje 90 posto djece starije od tri godine bude obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem. Vlada, naime, upozorava da su sada vrlo rijetki primjeri zapošljavanja s nepunim radnim vremenom, pa planira istražiti razloge zbog kojih poslodavci izbjegavaju takvo zapošljavanje.

Nacionalni plan predviđa sprječavanje diskriminacije starijih radnika i uvođenje kazni za tvrtke koje u većem broju otpuštaju takve radnike. Novac od kazni planira se koristiti za posebne programe zapošljavanja starijih osoba. Javne službe bi, pak, dopustile osobama da nastave raditi i nakon što ispune zakonsku dob za odlazak u mirovinu, ali uz uvjet da dobro rade svoj posao.

Promjene se planiraju i u sustavu obrazovanja, poglavito srednjoškolskom, pa bi se težište sa sadašnje preuranjene i uske specijalizacije učenika premjestilo na njihovo stjecanje temeljnih vještina, čime bi učenici dobili veću mogućnost u izboru zanimanja.

Mjere iz Nacionalnog plana financirat će se iz državnog proračuna, a Vlada je zadužila nadležne da u roku dva mjeseca izrade provedbene mjere za iduću godinu.

U provedbi plana važna je suradnja Vlade, poduzetnika i sindikata, istaknuo je premijer Ivo Sanader. Sanader poručuje da u prilagođavanju EU standardima treba raditi na tome da se rad učini privlačnim. Treba jačati poduzetništvo, ali i veću isplativost rada, rekao je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙