FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Slučaj POA istražiti do kraja

BEČ, 5. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader istaknuoje večeras da će se cijeli slučaj oko obavještajnih službi istražiti ido kraja razjasniti te kako će nakon izvješća o nadzoruProtuobavještajne agencije (POA) biti donesena konačna odluka.
BEČ, 5. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader istaknuo je večeras da će se cijeli slučaj oko obavještajnih službi istražiti i do kraja razjasniti te kako će nakon izvješća o nadzoru Protuobavještajne agencije (POA) biti donesena konačna odluka.

"Izvješće još uvijek nije gotovo, a istražit ćemo i sve druge slučajeve", izjavio je premijer Sanader u Beču gdje boravi na konferenciji "Hrvatska-Austrija-Europa".

Na novinarski upit ulazi li Hrvatska u razdoblje koje podsjeća na policijsku državu, Sanader je odgovorio kako o tome nema govora i da Hrvatska ne ulazi ni u kakvu nedemokratsku eru. U slučaju POA-e i Helene Puljiz nije prekršen zakon i to su svi ustanovili, rekao je.

Upitan traži li najveći dio hrvatske javnosti smjenu sadašnjeg ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka, Sanader je odgovorio da "na osnovi naših istraživanja nije točno da to očekuje 90 posto hrvatskih građana".

Na zamolbu da komentira kritike bivšeg premijera na račun sadašnje izvršne vlasti, Sanader je rekao da je njegov predhodnik Ivica Račan "pokazao što može kad je bio u politici" i dodao da je između njega i predsjednika Mesića bila pat pozicija punih 15 mjeseci.

U Beču gdje je izražena austrijska potpora početku pregovora Hrvatske i Europske unije premijer Sanader je rekao da je "Hrvatska sposobna voditi paraleleno dva procesa: jedan, približavanje u punopravno članstvo EU, a drugi, pomaganje međunarodnoj zajednici u postizanju trajnog mira i stabilizacije u jugoistočnoj Europi".

"Mi približavanjem EU i započinjanjem pregovora s njom ne bježimo od susjedstva", izjavio je Sanader u Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙