FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pritvorenici u šibenskom zatvoru prekinuli odbijati zatvorsku hranu

ŠIBENIK, 4. prosinca 2004. (Hina) - Pritvorenici u Okružnom zatvoru uŠibeniku koji su od 1. prosinca odbijali uzimanje zatvorske hrane,nakon razgovora s pomoćnikom ministrice pravosuđa i ravnateljem Upraveza zatvorski sustav Ivanom Damjanovićem od sinoć je ponovno uzimaju.
ŠIBENIK, 4. prosinca 2004. (Hina) - Pritvorenici u Okružnom zatvoru u Šibeniku koji su od 1. prosinca odbijali uzimanje zatvorske hrane, nakon razgovora s pomoćnikom ministrice pravosuđa i ravnateljem Uprave za zatvorski sustav Ivanom Damjanovićem od sinoć je ponovno uzimaju.

Od 44 pritvorenika, koliko ih trenutačno ima u šibenskom zatvoru, u taj svojevrsni štrajk glađu stupilo je njih 32, a u pismu koje su tada uputili ministrici pravosuđa Vesni Škare Ožbolt, obrazložili su ga nezadovoljstvom zbog "neučinkovitosti i neprofesionalnosti u radu Općinskog i Županijskog suda".

Kako je Hini danas potvrdio pomoćnik ministrice pravosuđa, on je sinoć u Šibeniku posjetio pritvorenike i pojedinačno razgovarao sa svakim od njih o razlozima nezadovoljstva i odbijanja zatvorske hrane.

Damjanović je potvrdio kako su pritvorenici u razgovoru izrazili nezadovoljstvo sporošću i neučinkovitošću sudstva, ali su izričito odbili nagađanja nekih medija kako su u štrajk glađu stupili pod utjecajem i na nagovor nekih javnosti poznatijih pritvorenika.

Naime, zatvorsku hranu već je ranije počeo odbijati Miljenko Žaja Krojf, javnosti poznat iz slučaja tzv. zločinačke organizacije, kojem se na Općinskom sudu u Šibeniku sudi zbog kažnjivog djela ucjene.

Pomoćnik ministrice i ravnatelj Uprave za zatvorski sustav naglasio je, "kako pritvorenicima nije dao bilo kakva obećanja, ali su oni kao ozbiljni i odrasli ljudi sami zaključili da neuzimanjem zatvorske hrane ne mogu riješiti svoje probleme."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙