FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MIANMAR: PUŠTENO 1400 ZATVORENIKA, MEĐU NJIMA MALO POLITIČKIH

YANGON, 26. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Vlada u Mianmaru u petak jeizvijestila o oslobađanju više od tisuću zatvorenika iz 41 zatvoradiljem zemlje, u skladu s ranijim obećanjem, no čini se da je međunjima tek nekoliko političkih zatvorenika iz ozloglašenog yangonskogzatvora Insein.
YANGON, 26. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Vlada u Mianmaru u petak je izvijestila o oslobađanju više od tisuću zatvorenika iz 41 zatvora diljem zemlje, u skladu s ranijim obećanjem, no čini se da je među njima tek nekoliko političkih zatvorenika iz ozloglašenog yangonskog zatvora Insein.

Ministar pravosuđa Zaw Win izjavio je za Reuters da je među 1.400 oslobođenih zatvorenika samo deset političkih. On je također kazao kako među njima nije Win Tin, bliski suradnik Aung San Suu Kyi, čije se oslobađanje očekuje već dulje vrijeme. Danas 74-godišnji Win Tin u zatvoru je od 1989.

Zaw Win je podsjetio da su mianmarski generali prošli tjedan obećali oslobađanje većeg broja zatvorenika, no ta se odluka ne odnosi na predsjednicu Nacionalne lige za demokraciju Aung San Suu Kyi niti njezina zamjenika Tina Ooa koji su u kućnom pritvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙