FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: razgovor s Mesićem bio vrlo dobar i otvoren

ZAGREB, 4. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader rekao je danas da je sinoćnji razgovor s predsjednikomRepublike Stjepanom Mesićem o aktualnoj političkoj situaciji, ulaskuHrvatske u Europsku uniju, o radu Protuobavještajne agencije (POA) isjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost bio vrlo dobar i otvoren.
ZAGREB, 4. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader rekao je danas da je sinoćnji razgovor s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem o aktualnoj političkoj situaciji, ulasku Hrvatske u Europsku uniju, o radu Protuobavještajne agencije (POA) i sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost bio vrlo dobar i otvoren.

Po Sanaderovim riječima razgovarali su, kada je riječ o približavanju Hrvatske Europskoj uniji, o tome što se može napraviti da 17. prosinca Hrvatska dobije datum početka pregovora o pristupanju EU.

"Obojica smo iznijeli svoja razmišljanja o sve te tri teme i dogovorili smo se da ćemo se naći za nekoliko dana", rekao je Sanader novinarima prigodom današnjeg potpisivanja potpore HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Jadranke Kosor na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Rekao je da će sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost sigurno biti održana, a da će u međuvremenu on i predsjednik Republike razmotriti međusobno iznesena stajališta o tim temama.

Upitan je li točno da mu je predsjednik Mesić ponudio pisane dokaze i rekao da neće odustati od svog zahtjeva za razrješenja ravnatelja POA-e, Sanader je odgovorio kako je rekao sve što je imao reći.

Isti je odgovor dao i na upit ostaje li pri svojoj odluci da ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka ne treba razriješiti.

Odgovarajući na novinarski upit hoće li izaći u javnost s informacijom kada je i po čijem nalogu je snimana novinarka Helen Puljiz, Sanader je rekao da je zatražio potpuno izvješće ravnatelja POA-e i da, dok ga ne dobije, ne može ništa konkretnije reći.

"Sigurno je jedno - ukoliko je u prošlosti ili u sadašnjem mandatu bilo propusta ili ima nekih zakonskih rješenja koja nisu dobra, treba poraditi na izmjeni zakona i uskladiti ga s europskim zakonima i demokratskim standardima. Ako uklađujemo kompletno zakonodavstvo s EU, onda treba i zakonodavstvo u pogledu sigurnosnih službi. Potaknuti ću inicijativu za pormjenu zakonodavstva, ali nakon sjednice Vijeća za nacionalu sigurnost", rekao je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙