FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JANŠA POTPISAO UGOVOR S KOALICIJSKIM PARTNERIMA

LJUBLJANA, , 23. studenog 2004. (Hina) - Mandatar za sastav budućeslovenske vlade Janez Janša potpisao je u utorak u Ljubljanikoalicijski ugovor s predsjednicima stranaka koje će sudjelovati unjegovoj koaliciji, te izjavio da je parlamentu poslao popis ministarau svojoj vladi.
LJUBLJANA, , 23. studenog 2004. (Hina) - Mandatar za sastav buduće slovenske vlade Janez Janša potpisao je u utorak u Ljubljani koalicijski ugovor s predsjednicima stranaka koje će sudjelovati u njegovoj koaliciji, te izjavio da je parlamentu poslao popis ministara u svojoj vladi.

Koalicijski ugovor su potpisali Janšina Socijaldemokratska stranka, Stranka nova Slovenija Andreja Bajuka, Slovenska pučka stranka Janeza Podobnika i Stranka umirovljenika DESUS Antona Rousa.

Janša je na konferenciji za novinare, poslije potpisivanja ugovora, rekao da očekuje da će početkom idućeg tjedna o kandidatima za ministre raspravljati parlamentarna tijela, te da će parlament uskoro potvrditi vladu u cijelosti. Dodao je da bi optimalni rok za imenovanje nove vlade bio kraj idućeg tjedna.

Među kandidatima za ministre najpoznatije ime je Dimitrij Rupel koji će izgleda ponovno biti ministar vanjskih poslova. Kandidat za ministra financija je predsjednik Stranke nova Slovenija Andrej Bajuk, a kandidat za ministra okoliša i prostora Janez Podobnik, predsjednik Slovenske pučke stranke. Ostali kandidati za ministre manje su poznati široj javnosti i pretežito su dosad bili angažirani na stranačkim dužnostima. Među njima ima osam doktora znanosti i Janša najavljuje da su svi stručni za resore koje će preuzeti.

Odgovarajući na pitanje o tome što će biti prvi vanjskopolitički potez njega kao mandatara nove vlade, Janša je rekao da će u petak u Portorožu prisustvovati susretu predsjednika vlada ili država Srednjoeuropske inicijative. Janša je potvrdio da će među šest bilateralnih susreta koje će imati s premijerima država koji sudjeluju na skupu razgovarati i s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙