FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR DONIO NIZ ZAKONA

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski je sabor danas poslijepodnedonio niz zakona, među kojima i zakon na temelju kojega će se ponovnoosnovati financijska policija.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski je sabor danas poslijepodne donio niz zakona, među kojima i zakon na temelju kojega će se ponovno osnovati financijska policija.

Sabor je izmijenio Zakon o lijekovima i medicinskim proizvodima, tako da podnositelj zahtjeva za stavljanje gotovog lijeka u promet ne mora priložiti rezultate toksikoloških i farmakoloških kliničkih ispitivanja, dokaže li se da je taj lijek istovrstan s gotovim lijekom izvornog proizvođača. Uvjet za to je da je takav lijek odobren u Hrvatskoj ili nekoj državi EU prije više od šest godina, a stavljen je u promet u Hrvatskoj.

Donesen je i Zakon o primjeni međunarodnih restriktivnih mjera, po kojem će Vlada ubuduće moći odlučiti da se i u Hrvatskoj primjene restrikcije koje je protiv država, entiteta ili pojedinaca uvela EU.

Prihvaćen je i novi Zakon o zaštiti zraka te Zakon o otpadu, po kojem će zbrinjavanje otpada ubuduće plaćati onaj tko ga je i proizveo.

Doneseni su i zakoni o zaštiti zraka, zračnom prometu, poreznoj upravi, državnoj reviziji, prijevozu u cestovnom prometu te eksplozivnim tvarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙