FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić: mogu li se kazniti oporbeni zastupnici koji markiraju

ZAGREB,3. prosinca(Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora, HDZ-ovacLuka Bebić ponovno je danas od predsjednika Sabora zatražio da poduzmemjere protiv zastupnika koji ne ispunjavaju sve svoje obveze, noVladimir Šeks mu je uzvratio da za to nema ovlasti.
ZAGREB,3. prosinca(Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora, HDZ-ovac Luka Bebić ponovno je danas od predsjednika Sabora zatražio da poduzme mjere protiv zastupnika koji ne ispunjavaju sve svoje obveze, no Vladimir Šeks mu je uzvratio da za to nema ovlasti.

Ni danas u Sabornici nema ni jednog zastupnika SDP-a, HSS-a, Libre, IDS-a, LS-a, a trojica HNS-ovaca nisu se prijavila za glasovanje, pa je to kao i da ih nema, rekao je Bebić i od Vladimira Šeksa zatražio mjere prema zastupnicima 'markirantima'.

Bebić je još u prošli petak od Šeksa tražio da razmisli o kaznama protiv zastupnika koji ne ispunjavaju obveze.

Neprihvatljivim smatra ponašanje najvećeg dijela oporbe koja bojkotira glasovanje.

Nemam ovlasti, ni mogućnosti pokrenuti postupak protiv zastupnika, uzvratio mu je Šeks, podsjetivši ga da sve zastupnike obvezuje prisega da će raditi po Ustavu i zakonu.

Hrvatska javnost prati i pratit će Hrvatski sabor, gledat će kako tko ispunjava obveze, poručio mu je predsjednik Sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙