FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat o pravu na dar za djecu u državnim i javnim službama

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Ministarstvo financija i ove jegodine uputilo naputak za isplatu dara za djecu zaposlenima u državnimi javnim službama koji je u suprotnosti s kolektivnim ugovorima (KU)za državne i javne službenike i namještenike, upozorio je danasSindikat državnih službenika i namještenika.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Ministarstvo financija i ove je godine uputilo naputak za isplatu dara za djecu zaposlenima u državnim i javnim službama koji je u suprotnosti s kolektivnim ugovorima (KU) za državne i javne službenike i namještenike, upozorio je danas Sindikat državnih službenika i namještenika.

Dopisom od 29. studenoga ministar Ivan Šuker nalaže da se dar za djecu od 400 kuna, ako oba roditelja rade u državnoj ili javnoj službi, isplaćuje roditelju koji ostvaruje pravo na osobni odbitak za uzdržavanog člana obitelji, kaže se u priopćenju sindikata.

Osim što je sporan iznos od 400 kuna, jer pregovori o visini prava još nisu završeni, a Vlada iznos ne može jednostrano utvrditi, sporno je i ograničenje isplate prava u slučaju da jedan roditelj radi u državnoj, a drugi u javnoj službi, kao i da se dar isplaćuje roditelju koji ostvaruje pravo na osobni odbitak.

KU-om za državne službenike propisano je jedino kako će se u slučaju da su oba roditelja državni službenici ili namještenici dar za djecu isplatiti jednom od njih, prema njihovu dogovoru, neovisno tko ostvaruje pravo na poreznu olakšicu.

Ograničenje isplate prava u slučaju da je jedan roditelj državni službenik, a drugi javni službenik, ne poznaje KU ni za državne niti za javne službe.

Pravo na dar za djecu ostvaruje se za svako dijete, bez obzira na to koji roditelj koristi pravo na poreznu olakšicu, pod uvjetom da oba roditelja nisu zaposleni u javnoj službi, napominje sindikat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙