FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U petak konstitutivna sjednica Skupštine Kosova

PRIŠTINA,2.prosinca.2004(Hina) - U Prištini će se u petak održati konstitutivna sjednica Skupštine Kosova nakon parlamentarnih izboraodržanih 23. listopada, na kojima je izabrano 100 od 120 zastupnika,dok je 20 mjesta na temelju Ustavnog okvira Kosova rezervirano zamanjinske zajednice, 10 za srpsku i 10 za druge nesrpske manjine.
PRIŠTINA,2.prosinca.2004(Hina) - U Prištini će se u petak održati konstitutivna sjednica Skupštine Kosova nakon parlamentarnih izbora održanih 23. listopada, na kojima je izabrano 100 od 120 zastupnika, dok je 20 mjesta na temelju Ustavnog okvira Kosova rezervirano za manjinske zajednice, 10 za srpsku i 10 za druge nesrpske manjine.

Očekuje se da će zastupnici za predsjednika Kosova ponovno izabrati Ibrahima Rugovu, za predsjednika Skupštine ponovno Nexhata Dacija, dok je za premijera predložen Ramush Haradinaj.

Vladu Kosova i druge institucije formirat će koalicija u kojoj su glavi partneri Demokratski Savez Kosova Ibrahima Rugove sa 47 zastupnika i Alijansa za budućnost Kosova sa 30, kao i neke manje stranke poput Albanske demokršćanske stranke.

Dvije vodeće oporbene stranke, Demokratska partija Kosova Hashima Taqija, sa 30 zastupnika, bit će suzdržana u glasovanju o novoj vladi, dok će Građanska lista "Ora" Vetona Surroia, koja ima sedam zastupnika, glasovati protiv.

Većina srpskih zastupnika najavila je da će bojkotirati sjednicu Skupštine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙