FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o Hrvatskom memorijalnom arhivu Domovinskog rata

ZAGREB,2. prosinca 2004.(Hina) - Pred Hrvatskim saborom sutra će senaći Vladin prijedlog da se osnuje Hrvatski memorijalnodokumentacijski arhiv Domovinskog rata, javna znanstvena ustanova kojabi prikupljala, sređivala i čuvala dokumentaciju i podatke o tom ratu,te ih stručno obrađivala i objavljivala.
ZAGREB,2. prosinca 2004.(Hina) - Pred Hrvatskim saborom sutra će se naći Vladin prijedlog da se osnuje Hrvatski memorijalno dokumentacijski arhiv Domovinskog rata, javna znanstvena ustanova koja bi prikupljala, sređivala i čuvala dokumentaciju i podatke o tom ratu, te ih stručno obrađivala i objavljivala.

Sjedište Arhiva bilo bi u Zagrebu, raditi bi počeo početkom 2005., a za to je u državnom je proračunu osigurano dva milijuna kuna.

Zastupnici će raspraviti izmjene Zakona o državnoj reviziji koje će omgućiti da, uz pravnike i ekonomiste, posao u Reviziji dobiju i stručnjaci drugih profila, primjerice informatičari.

Sabor će popodne glasovati o 27 ranije raspravljenih točaka.

Tim se povodom Dragutin Lesar (HNS), zastupnik oporbe koja posljednji tjedan bojkotira glasovanje tvrdeći da se ne poštuje saborska procedura, večeras zanimao na koji će se način glasovati - elektronski ili klasično, dizanjem ruku.

"Po Poslovniku, ovisno o tome kakvi budu prijedlozi", diplomatski mu je uzvratio Šeks, priznajući da, ipak, preferira "način koji je plaćen", dakle elektronski.

Lesar mu je pak obećao da će osobno biti na glasovanju ako mu predsjednik Sabora obeća da će se glasovati pojedinačno.

Sutra će se znati i hoće li Sabor šesti tjedan 11. sjednice nastaviti već u ponedjeljak, ili u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙