FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: OPĆA TUČNJAVA U DETROITU

DETROIT, 20. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Sinoćnja događanja u NBAligi obilježila je tučnjava igrača domaćih Detroit Pistonsa i IndianaPacersa u kojoj su sudjelovali čak i gledatelji.
DETROIT, 20. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Sinoćnja događanja u NBA ligi obilježila je tučnjava igrača domaćih Detroit Pistonsa i Indiana Pacersa u kojoj su sudjelovali čak i gledatelji.

Tučnjava je izbila pred kraj utakmice koja je rezultatski već bila riješena, budući da je Indiana imala prednost od 15 poena. Naime 45 sekundi prije kraja igrač Detroita Ben Wallace išao je na polaganje i pritom ga je grubo faulirao Ron Artest. Wallace je zamahnuo rukama prema licu krilnog igrača Indiane te ga je odgurnuo. Na to su se igrači obje momčadi sjurili jedni prema drugima i kod zapisničkog je stola počela tučnjava. U tom neredu Artest je iz publike pogođen čašom. Artest to nije mogao podnijeti te se je upustio u tučnjavu s domaćim navijačima. Pridružio mu se i suigrač Stephen Jackson te još nekoliko košarkaša.

Iz publike su prema igračima Indiane letjeli kojekakvi predmeti, a ponajviše čaše s pivom i kokice. Na kraju su igrači Indiane spas morali potražiti bijegom u svlačionicu.

Utakmica je službeno prekinuta 45,9 sekundi prije kraja, pri vodstvu Indiane 97-82, što je na kraju i rezultat susreta.

Sudionike ovog incidenta sasvim sigurno očekuju oštre kazne. Vodstvo lige je preko glasnogovornika Tima Franka poručilo da će svoj komentar događaja dati nakon podrobne analize.

Obojica trenera nakon utakmice su kazala kako nikad u svojoj karijeri nisu bili svjedocima ovakvom incidentu.

"Ovo je najružniji događaj koji sam vidio u svojoj karijeri, i igračkoj i trenerskoj. To je sramota za ligu. Što reći, razočaran sam što sam bio dio ovoga", izjavio je trener Detroita Larry Brown.

"U NBA ligi sam 20 godina i nikad nisam vidio, niti sam bio uključen u nešto takvo. Moji igrači su se pokušali suzdržati, ali to je bilo teško u trenucima dok su ih gledatelji gađali raznim stvarčicama, a neki su ih i fizički napadali. Imao sam osjećaj kao da se borim za goli život", kazao je trener Indiane Rick Carlisle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙