FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juran snima nastavak dokumentarca "Živuće fotografije"

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Nakon višegodišnjega istraživanjabečkih, praških i budimpeštanskih arhiva scenarist i redatelj MladenJuran počeo je snimati, u produkciji Inter filma, dugometražnidokumetarni film "Živuće fotografije 2".
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Nakon višegodišnjega istraživanja bečkih, praških i budimpeštanskih arhiva scenarist i redatelj Mladen Juran počeo je snimati, u produkciji Inter filma, dugometražni dokumetarni film "Živuće fotografije 2".

"Živuće fotografije 2", uz potporu Ministarstva kulture, otkrit će hrvatsku srednjoeuropsku povezanost s nepoznatim davno popularnim filmovima. Nastavak dokumentarca, kako je izvijestio Inter film, predstavit će se u živim slikama i nikad viđenim slikopisima na kojima su splitski i zagrebački gradonačelnici - Bijankini i Heinzl.

Film će pokazati da su Milan Begović i Ivo Vojnović, klasici naše književnosti, bili ekranizirani, primjerice kako je film "Casablanca" M. Curtiza (1919.) ekraniziran po Vojnovićevu scenariju "Gospođa sa suncokretom".

Prije dva desetljeća Juranove "Živuće fotografije 1" predstavljale su, po mišljenju teoretičara, izniman kulturni iskorak koji je stvorio svijest o povijesti hrvatske kinematografije, a zbog inovativnosti film je višestruko nagrađivan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙