FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POWELL: PALESTINCI IZ ISTOČNOG JERUZALEMA BI TREBALI GLASOVATI

JERUZALEM, 22. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnikColin Powell ocijenio je u ponedjeljak važnim da Palestinci izistočnog Jeruzalema, mogu sudjelovati na palestinskim predsjedničkimizborima.
JERUZALEM, 22. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik Colin Powell ocijenio je u ponedjeljak važnim da Palestinci iz istočnog Jeruzalema, mogu sudjelovati na palestinskim predsjedničkim izborima.

"Važno je da Palestinci glasuju na predsjedničkim izborima", kazao je Powell na tiskovnoj konferenciji zajedno s izraelskim ministrom vanjskih poslova Sylvanom Shalomom.

Shalom je izjavio da Izrael "pokušava pronaći rješenje" koje bi Palestincima iz istočnog Jeruzalema omogućilo sudjelovanje na predsjedničkim izborima, a da se istodobno očuva izraelski suverenitet nad istočnim dijelom grada koji je Izrael pripojio 1967. godine.

"Izrael će sve učiniti kako bi se Palestincima omogućilo glasovanje... i uklonit će sve prepreke s kojima bi se, u organizaciji izbora predviđenih za 9. siječnja, Palestinci mogli suočiti", rekao je Shalom.

Objasnio je da će se ponajprije omogućiti "sloboda kretanja" za Palestince kako bi imali "pristup kandidatima". Istaknuo je, međutim, da neće učiniti ništa što bi moglo ugroziti sigurnost Izraelaca, dodavši da će Izrael sve raditi u koordinaciji s Palestincima i Amerikancima.

Izraelski premijer Ariel Sharon je u ponedjeljak u priopćenju potvrdio kako se slaže s tim da na palestinskim predsjedničkim izborima sudjeluju Palestinci iz istočnog Jeruzalema.

Nakon konferencije za novinare, Colin Powell je otputovao u Jerihon na sastanak s vođom PLO-a Mahmudom Abasom i palestinskim premijerom Ahmedom Koreijem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙