FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povećana nezaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK, 24. studenog 2004. (Hina) - Potkraj listopada ove godine uosječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ)evidentirana je 31.951 nezaposlena osoba, što je 1,1 posto više nego urujnu ove i 0,8 posto više nego u listopadu prošle godine.
OSIJEK, 24. studenog 2004. (Hina) - Potkraj listopada ove godine u osječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) evidentirana je 31.951 nezaposlena osoba, što je 1,1 posto više nego u rujnu ove i 0,8 posto više nego u listopadu prošle godine.

Prema podacima ove Područne službe, nakon razdoblja smanjivanja, od travnja do kolovoza, nezaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji je u rujnu i listopadu prosječno mjesečno rasla za 316 osoba, ili 1,1 posto. U prvih deset mjeseci ove godine nezaposlenost se ukupno mjesečno smanjivala po prosječnoj stopi od 0,2 posto.

Većina nezaposlenih (56,8 posto) su žene, a prema dobnoj strukturi najveći udio u registriranoj nezaposlenosti imaju osobe starije od 50 godina (18,2 posto).

Prošlog je mjeseca priliv u registriranu nezaposlenosti bio veći od odliva, jer su se u evidenciju nezaposlenih prijavile 2.203 osobe (9,8 posto manje nego u listopadu prošle godine), dok je ukupan odliv iz evidencije iznosio 1.871 osobu, ili 5 posto manje nego godinu dana ranije. Od toga se njih 1.126 zaposlilo, najvećim dijelom, 80,4 posto, na određeno vrijeme.

U listopadu su ovoj Područnoj službi prijavljena 774 slobodna radna mjesta, što je za 7,4 posto više nego istoga mjeseca prošle godine, a najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz trgovine (34,9 posto) te prerađivačke industrije (14,7 posto).

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙