FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemski princ Bernhard umro u 93. godini

AMSTERDAM, 1. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Nizozemski princBernhard, otac kraljice Beatrix, umro je u srijedu u 93. godini,priopćile su nizozemske vlasti.
AMSTERDAM, 1. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Nizozemski princ Bernhard, otac kraljice Beatrix, umro je u srijedu u 93. godini, priopćile su nizozemske vlasti.

Zdravstveno stanje princa kojemu je supruga, kraljica Juliana, umrla u ožujku ove godine, zadnjih se tjedana stalno pogoršavalo, kaže se u vladinu priopćenju.

"Princ je danas popodne hitno primljen u sveučilišni medicinski centar u Utrechtu. Stanje mu se bilo znatno pogoršalo", stoji u priopćenju.

"U bolnici, a uz konzultacije s princom, odlučeno je da se ne poduzimaju dalje mjere. Poštovana je prinčeva želja", dodaje se u priopćenju.

Princ Bernhard otac je nizozemske kraljice Beatrix. Po nacionalnosti je Nijemac, a cijenili su ga kako ratnoga heroja i pripadnika kraljevske obitelji sa smislom za humor. Popularnost mu je naglo opala 1976. kad je parlamentarni odbor otkrio da je tražio mito za promidžbu prodaje zrakoplova Lockheed u Nizozemskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙