FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Mrzljak predvodio misu za oboljele od AIDS-a

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - U povodu Svjetskog dana borbe protivAIDS-a, 1. prosinca, predsjednik Hrvatskog Caritasa, zagrebačkipomoćni biskup Josip Mrzljak predvodio je danas euharistijsko slavljena Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - U povodu Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, 1. prosinca, predsjednik Hrvatskog Caritasa, zagrebački pomoćni biskup Josip Mrzljak predvodio je danas euharistijsko slavlje na Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Okupljenima na misi biskup Mrzljak prenio je pozdrave zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, koji je poručio kako i on danas moli za sve koji su pogođeni tom teškom bolešću, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću.

U propovijedi biskup Mrzljak je naglasio "vrijednost otajstva križa u životu vjernika", ohrabrujući bolesnike na strpljivost.

Zahvalio je liječnicima i bolničkom osoblju na predanom radu s oboljelima od AIDS-a, te ih potaknuo da i dalje njeguju samaritansku ljubav koju nam je, kako je naglasio, "Krist ostavio kao uzor brige za čovjeka".

Nakon euharistijskog slavlja biskup Mrzljak je zajedno s ravnateljem Klinike prof. dr. Miroslavom Lisičem, obišao bolesnike po sobama koji nisu mogli sudjelovati u euharistijskom slavlju, blagoslovio ih i darovao im prigodne darove.

Biskup je potom razgovarao s ravnateljem, liječnicima i ostalim medicinskim osobljem Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević", te im darovao prigodne caritasove božićne čestitke.

U razgovoru je istaknuta potreba uzajamne suradnje na dobro bolesnih od AIDS-a koje je zadesila jedna od najtežih bolesti današnjice, navodi se u priopćenju.

U posjetu oboljelima od AIDS-a u Klinici "Fran Mihaljević" sudjelovali su i franjevci s Kaptola te članovi udruge Marijina legija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙