FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOTOR: HGD ODBIJA POLITIČKE KONOTACIJE POGIBIJE NA KONCERTU

KOTOR, 23. studenoga 2004. (Hina) - Hrvatsko građansko društvo izKotora energično odbija bilo kakve političke konotacije u tragičnomincidentu koji se dogodio u nedjelju navečer na rock koncertu pulskeskupine Idijoti ispred katedrale sv. Tripuna u Kotoru, kada je životizgubio jedan mladić hrvatskog etničkog podrijetla,
KOTOR, 23. studenoga 2004. (Hina) - Hrvatsko građansko društvo iz Kotora energično odbija bilo kakve političke konotacije u tragičnom incidentu koji se dogodio u nedjelju navečer na rock koncertu pulske skupine Idijoti ispred katedrale sv. Tripuna u Kotoru, kada je život izgubio jedan mladić hrvatskog etničkog podrijetla,

priopćeno je u utorak Hini iz te udruge.

Istraga o tragičnom incidentu, u kojemu je život izgubio 22-godišnji Vedran Petrović, u tijeku je, a detalji bi se mogli znati tek za nekoliko dana, rečeno je Hini u kotorskom Centru sigurnosti.

Prema dosad raspoloživim informacijama mladić je stradao od eksplozivne naprave aktivirane tijekom koncerta.

"Dijelovi naprave su pronađeni, ali ne možemo sa sigurnošću znati o čemu se radi. Sumnjamo da je to neka vrsta signalne rakete koja je eksplodirala, a njezini komadi, praktično geleri košuljice, pogodili su Petrovića, podrijetlom iz Škaljara", izjavio je glavni tužitelj u Kotoru Boris Savić.

On je objasnio da su geleri pogodili Petrovića, koji je bio desetak metara udaljen od mjesta događaja, u predjelu grudnog koša, od čega je na mjestu događaja iskrvario i preminuo.

"Teške tjelesne ozljede zadobio je Nikola Radović, kojem je smrskana ruka i on je u Kliničkom centru u Podgorici, dok je Nikša Milovanović zadobio lakše ozljede nosa i odmah je pušten iz bolnice", kazao je Savić.

Dijelovi naprave od koje je poginuo Petrović nalaze se na vještačenju u kriminalističkoj službi u Podgorici, nakon čega će se sa sigurnošću znati o kakvoj se napravi radi.

U HGD tvrde kako je u pitanju brodska signalna raketa za koju su mladići mislili da je najobičnija baklja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙