FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: prosječna stopa zapošljavanja 24 posto

OSIJEK, 30. studenog 2004. (Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji uprvih je deset mjeseci ove godine stopa zapošljavanja s evidencijeosječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ)iznosila 23,6 posto, odnosno na 100 nezaposlenih i novoprijavljenihprosječno su se zapošljavale 24 osobe.
OSIJEK, 30. studenog 2004. (Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji u prvih je deset mjeseci ove godine stopa zapošljavanja s evidencije osječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) iznosila 23,6 posto, odnosno na 100 nezaposlenih i novoprijavljenih prosječno su se zapošljavale 24 osobe.

Prema podacima osječke Područne službe postoje značajne razlike u stopi zapošljavanja prema zanimanjima koja se kretala od 17,5 posto za poljoprivrednike i šumarske radnike, 27,1 posto za rukovatelje strojevima i vozilima i 35,1 posto za stručnjake i znanstvenike.

Provedbom programa zapošljavanja Vlade RH u toj je Županiji od ožujka 2002. do kraja listopada ove godine ukupno zaposleno 6.077 osoba, od čega najviše, 4.281 osoba, programom "Učenjem do posla za sve", koji obuhvaća sufinanciranje zapošljavanja osoba bez radnog iskustva te osposobljavanje, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju.

Programom "Posao za branitelje" do sada je zaposlen 791 nezaposleni hrvatski branitelj te nezaposleni članovi obitelji poginulih ili nestalih branitelja, dok je programom "S faksa na posao", do sada zaposlena 251 osoba.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙