FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: 17.456 NEZAPOSLENIH OSOBA

RIJEKA, 16. studenog 2004. (Hina) - U riječkoj područnoj službiHrvatskog zavoda za zapošljavanje potkraj listopada bilo jeevidentirano 17.456 nezaposlenih osoba ili 5,7 više nego u rujnu ovegodine te 0,1 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine.
RIJEKA, 16. studenog 2004. (Hina) - U riječkoj područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje potkraj listopada bilo je evidentirano 17.456 nezaposlenih osoba ili 5,7 više nego u rujnu ove godine te 0,1 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine.

U odnosu na listopad prošle godine nezaposlenih je žena 1,3 posto više, a udio nezaposlenih žena povećan je sa 62,8 na 63,7 posto.

Najviše nezaposlenih u Primorsko-goranskoj županiji ima više od 50 godina (25,4 posto), a najmanje je nazaposlenih u dobi do 19 godina (5,5 posto).

Najviše ili 37,9 posto nezaposlenih ima trogodišnju srednju školu ili su KV i VKV radnici. Četverogodišnju srednju školu ili gimnaziju završilo je 29,1 posto nezaposlenih.

Prethodno radno iskustvo ima 82,6 posto nezaposlenih, a prije prijavljivanja u Zavod radili su u trgovini, prerađivačkoj industriji, hotelima i restoranima te poslovanju nekretninama.

U listopadu su, prema prijavama poslodavaca, potrebe za radnicima smanjene za oko 20,4 posto, a prijavljeno je ukupno 480 slobodnih radnih mjesta. Najviše slobodnih radnih mjesta bilo je u obrazovanju, prerađivačkoj industriji, poslovanju nekretninama i građevinarstvu.

Evidentirana nezaposlenost u usporedbi s listopadom prošle godine smanjena je na Cresu, Lošinju, Rabu, u Opatiji i Rijeci, a povećana u Čabru, Vrbovskom, Delnicama i Crikvenici.

U usporedbi, pak, s rujnom ove godine, nezaposlenost je povećana u svim ispostavama Zavoda, najviše na Rabu, Cresu i Lošinju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙