FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATLETIKA: IAAF GRADI ATLETSKU STAZU U ETIOPIJI

ADIS ABEBA, 30. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodni atletskisavez (IAAF) obvezao se u najskorijem roku izgraditi atletsku stazu uEtiopiji, zemlji u kojoj nema prave atletske staze, a čiji suatletičari osvojili šest olimpijskih medalja u Sydneyu i Ateni.
ADIS ABEBA, 30. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodni atletski savez (IAAF) obvezao se u najskorijem roku izgraditi atletsku stazu u Etiopiji, zemlji u kojoj nema prave atletske staze, a čiji su atletičari osvojili šest olimpijskih medalja u Sydneyu i Ateni.

IAAF će sigurno u naredna četiri mjeseca izgraditi stazu na Nacionalnom stadionu u Adis Abebi. Ako je itko na svijetu zaslužio pomoć, onda su to etiopski atletičari, kazao je predsjednik IAAF-a Lamine Diack, dodajući kako su nestvarni uvjeti u kojima treniraju olimpijski i svjetski prvaci.

Treniramo na stazi punoj rupa i svako malo umjesto trčanja vježbamo preskakanje zapreka, kazao je dvostruki olimpijski pobjednik na 10.000 metara Haile Gebrselassie, koji se, poput ostalih Etiopljana, u Adis Abebi priprema za Svjetsko prvenstvo 2005 u Helsinkiu.

Diack se tijekom posjeta sastao i sa etiopskim premijerom Melesom Zenawiem, a glavna tema razgovora bila je mogućnost održavanja IAAF mitinga u Etiopiji. Kao glavni problem nametnula se velika nadmorska visina Addis Abebe, pa mnogi atletičari ne bi došli zbog takvih uvjeta, ali će IAAF razmotriti mogućnost da se miting ipak održi u planiranom atletskom centru u pregrađu glavnog grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙