FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŠSI OBILJEŽAVA 40. OBLJETNICU POSTOJANJA

ZAGREB, 18. studenog (Hina) - U godini u kojoj su hrvatskiparaolimpijci ostvarili dosad najveće uspjehe Hrvatski športski savezinvalida (HŠSI) obilježava 40. godišnjicu postojanja.
ZAGREB, 18. studenog (Hina) - U godini u kojoj su hrvatski paraolimpijci ostvarili dosad najveće uspjehe Hrvatski športski savez invalida (HŠSI) obilježava 40. godišnjicu postojanja.

"Ovo je najuspješnija godina hrvatskog sporta invalida. Četiri brončane medalje s paraolimpijskih igara u Ateni jedan su od najljepših poklona koji smo mogli dobiti," istaknuo je glavni tajnik HŠSI-a Ticijan Komparić na novinarskoj konferenciji upriličenoj na galeriji knjižare Profil megastore.

HŠSI je krovna organizacija sporta za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Savez okuplja 28 članica sa 112 udruga i klubova u kojima je registrirano više od 10.000 osoba s invaliditetom koja se bave sportom.

"Izrasli smo u veliki i respektabilan savez," dodao je Komparić osvrnuvši se na 40 godina rada Saveza i djelovanja na poboljšanju kvalitete života i organizaciji i razvoju sporta kod osoba s invaliditetom, te najavio planove i programe za budućnost.

Obilježavajući 40. godišnjicu rada i djelovanja HŠSI će u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Zagrebu, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Sabora, Vladimira Šeksa i potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor organizirati znanstvenu konferenciju "Sport osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj", što će se od 18. do 20. studenoga održati u Topuskom. Održat će se i svečana sjednicu na kojoj će biti uručena priznanja zaslužnim graditeljima sportskog pokreta osoba s invaliditetom. HŠSI će zajedno s T-Mobileom raspisati natječaj za dodjelu novčane potpore razvoju sporta kod osoba s invaliditetom.

"Ove godine je u naše programe uključen najveći broj sportova, osam - plivanje, atletika, stolni tenis, dresurno jahanje, tenis u kolicima, veslanje, skijanje i boćanje. Ulazak T-Mobilea kao partnera dodatno će doprinijeti postojećim programima, te inicirati nove aktivnosti," zaključio je Komparić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙