FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUSHARRAF OSTAJE ZAPOVJEDNIK ORUŽANIH SNAGA

ISLAMABAD, 30. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Obnašatelj dužnostipakistanskog predsjednika potpisao je u utorak zakon koji generaluPervezu Musharrafu omogućuje da uz dužnost predsjednika države obnašai dužnost zapovjednika oružanih snaga iako je obećao da će s tedužnosti odstupiti krajem godine.
ISLAMABAD, 30. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Obnašatelj dužnosti pakistanskog predsjednika potpisao je u utorak zakon koji generalu Pervezu Musharrafu omogućuje da uz dužnost predsjednika države obnaša i dužnost zapovjednika oružanih snaga iako je obećao da će s te dužnosti odstupiti krajem godine.

Pakistanski parlament usvojio je prošloga mjeseca prijedlog zakona koji Musharrafu omogućuje da istodobno obnaša obje dužnosti.

Obnašatelj dužnosti predsjednika Mohammadmian Soomro, predsjednik gornjeg doma parlamenta, potpisao je zakon u Musharrafovoj odsutnosti, rekao je ministar informiranja Sheikh Rashid Ahmed.

Musharraf se trenutačno nalazi u posjetu Latinskoj Americi.

"Obnašatelj dužnosti predsjednika potpisao je prijedlog zakona", rekao je. "Predsjednik sada može obnašati obje dužnosti", rekao je.

Musharraf se tek treba izjasniti hoće li zadržati obje dužnosti.

Pakistanski predsjednik obećao je prošle godine islamskim strankama da će se do kraja 2004. odreći dužnosti zapovjednika oružanih snaga u zamjenu za potporu ustavnim promjenama koje su potvrdile njegovu vladavinu i omogućile mu široke ovlasti.

Nedavno se, međutim, predomislio, ističući da bi time umanjio svoj autoritet u ratu protiv terora i oslabio utjecaj na mirovni proces s Indijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙