FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUSHARRAF U KABULU ČESTITAO KARZAIJU NA IZBORNOJ POBJEDI

KABUL, 6. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Pakistanski predsjednikPervez Musharraf u subotu je čestitao afganistanskome predsjednikuHamizu Karzaiju na izbornoj pobjedi i rekao da bi te dvije susjednezemlje morale pojačati suradnju u ratu protiv terorizma.
KABUL, 6. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u subotu je čestitao afganistanskome predsjedniku Hamizu Karzaiju na izbornoj pobjedi i rekao da bi te dvije susjedne zemlje morale pojačati suradnju u ratu protiv terorizma.

I Pakistan i Afganistan važni su saveznici Sjedinjenim Državama u ratu protiv terorizma, ali odnosi među njima katkad su nategnuti, osobito zbog afganistanskih optužbi da se protuvladini pobunjenici skrivaju u pograničnim područjima Pakistana.

Musharraf je prvi šef države koji je otputovao u Afganistan čestitati na uspješno organiziranim izborima 9. listopada i Karzaiju na pobjedi.

"To je uspjeh ne samo za Afganistan, već i za cijelu regiju, pa i Pakistan", rekao je na konferenciji za novinare nakon razgovora s Karzaijem u dobro osiguranoj predsjedničkoj palači u Kabulu.

Musharraf je rekao da su sudbine Afganistana i Pakistana isprepletene i obje te zemlje moraju uspjeti u ratu protiv terorizma.

Prema njegovim riječima, Pakistan je gerilce koji su htjeli omesti afganistanske izbore spriječavao u prelasku granice i tako pomogao da izbori prođu glatko. Ta će se politika nastaviti, najavio je Musharraf.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙