FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PARLAMENT OVLASTIO GENERALA MUSHARRAFA DA OSTANE VOJNI ZAPOVJEDNIK

ISLAMABAD, 1. studenog 2004. (Hina/AFP) - Pakistanski parlamentprihvatio je u ponedjeljak prijedlog zakona kojim se pakistanskompredsjedniku, generalu Pervezu Musharrafu, omogućuje da i dalje obnašadužnost zapovjednika glavnog vojnog stožera, unatoč njegovu obećanjuda će se odreći te dužnosti.
ISLAMABAD, 1. studenog 2004. (Hina/AFP) - Pakistanski parlament prihvatio je u ponedjeljak prijedlog zakona kojim se pakistanskom predsjedniku, generalu Pervezu Musharrafu, omogućuje da i dalje obnaša dužnost zapovjednika glavnog vojnog stožera, unatoč njegovu obećanju da će se odreći te dužnosti.

Dva tjedna nakon Donjeg doma, i Senat, u kojemu su uglavnom pristaše vlade, glasovao je za prijedlog zakona, pošto su sentori iz redova oporbe napustili svoja mjesta.

General Musharraf, koji je došao na vlast u listopadu 1999. državnim udarom bez prolijevanja krvi, mora sada potpisati prijedlog zakona.

Predsjednik-general je u prosincu 2003. zaključio ugovor s islamističkom parlamentarnom oporbom prema kojemu neće obnašati dvostruku dužnost predsjednika i vojnog zapovjednika. Zauzvrat je oporba prihvatila više ustavnih izmjena koje je Musharraf uveo 2002.

No, pakistanski čelnici - i sam predsjednik - u zadnjih nekoliko mjeseci sve češće daju izjave u kojima su dali naslutiti da bi general Musharraf mogao promijeniti odluku o skidanju vojne odore, obrazlažući to "državnim interesima", točnije borbom protiv terorizma i poboljšanjem odnosa s Indijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙