FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA UTORAK, 30. STUDENOGA

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 30. studenoga.
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 30. studenoga.

DEN HAAG - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul sudjelovat će na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a s njihovim kolegama iz mediteranskih zemalja u sklopu Barcelonskog procesa/Euromediteranskog partnerstva (EUROMED). U utorak će biti održano plenarno zasjedanje čije će dvije glavne teme biti "Budućnost Barcelonskog procesa" i "Budućnost mirovnog procesa na Bliskom istoku" Na marginama sastanka, Žužul će se sastati s nizozemskim ministrom vanjskih poslova Bernardom Botom, čija zemlja trenutačno predsjeda EU-om, te s njemačkim kolegom Joschkom Fischerom.

ZAGREB - Britanski ministar obrane Geoffrey Hoon dolazi u službeni posjet Zagrebu, gdje će s najvišim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o hrvatskom približavanju NATO-u i bilateralnim temama. Hoona će primiti predsjednik Stjepan Mesić (9.30 sati, Ured Predsjednika), premijer Ivo Sanader (10.30 sati, Banski dvori) i ministar obrane Berislav Rončević (izjave za novinare 12.15 sati, Ministarstvo obrane, Trg Kralja Petra Krešimira IV).

HAAG - Na haškom procesu bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miliševiću svjedočit će nekadašnji ruski premijer Jevgenij Primakov. Primakov je bio predsjednik ruske vlade 1998. i 1999. godine, u vrijeme rata na Kosovu.

RIM - U Italiji se u utorak održava generalni štrajk protiv prijedloga proračuna za 2005. godinu, u kojem su planirane uštede od 25 milijardi eura i protiv porezne reforme, koju je prošloga petka objavila vlada Silvia Berlusconia.

KIJEV - Hina nastavlja pratiti razvoj događaja u Ukajini. Predsjednik na odlasku Leonid Kučma u ponedjeljak je predložio održavanje novih predsjedničkih izbora i naglasio da se na njima ne namjerava kandidirati. Ukrajinski Vrhovni sud najavio da će najranije u ponedjeljak donijeti konačnu odluku o rješavanju krize koja je zahvatila zemlju nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, a u kojem oporbeni kandidat Viktor Juščenko osporava pobjedu premijera Viktora Janukoviča tvrdeći da su izbori bili neregularni.

OTTAWA - Američki predsjednik George Bush dolazi u dvodnevni posjet Kanadi.

VIANGCHAN - U prijestolnici Laosa završava dvodnevni sastanak na vrhu šesnaest azijskih zemalja koje čine polovicu svjetskog stanovništva. Na sastanku sudjeluju šefovi država i vlada deset zemalja iz Udruženje zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) te visoki dužnosnici partnerskih zemalja Kine, Indije, Japana, Južne Koreje te Australije i Novog Zelanda. Članica ASEAN-a potpisale su u ponedjejlak s Kinom sporazum o stvaranju zone slobodne trgovine do 2010. godine, a sklapanje takvog sporazuma predviđeno je s Japanom i Južnom Korejom.

Dežurni urednici:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙