FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o zajmu za zaštitu voda i osnivanju Centra 112

ZAGREB,10. studenog 2004.(Hina) - Hrvatski će sabor sutra 11. sjednicunastaviti raspravom o prijedlogu davanja suglasnosti Vladi za zajam odMeđunarodne banke za obnovu i razvoj, kojim bi se vode u priobalnompodručju zaštitilo od onečišćenja.
ZAGREB,10. studenog 2004.(Hina) - Hrvatski će sabor sutra 11. sjednicu nastaviti raspravom o prijedlogu davanja suglasnosti Vladi za zajam od Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kojim bi se vode u priobalnom području zaštitilo od onečišćenja.

S 40 milijuna eura zajma financirala bi se izgradnja infrastrukture za zaštitu voda, a dug će se vraćati uvođenjem namjenske komponente u cijenu prostornog metra vode na područjima projekta.

Rok otplate zajma je deset godina, s počekom od pet godina, uz kamatu u iznosu šestomjesečnog EURIBOR-a uvećanog za fiksnu maržu.

Pred zastupnicima je i HSS-ov prijedlog zakona o zaštiti i spašavanju, koji predviđa osnivanje za građane otvorenog Centra 112, pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

Centar bi, po predloženom, preuzeo aktivnosti sadašnjeg Centra za motrenje i obavješćivanje, a uveo bi se i besplatan telefonski broj 112.

HSS predlaže da Državna uprava za zaštitu i spašavanje koordinira i rad hitne službe, koja bi, drže, tako postala efikasnija i opremljenija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙