FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski vanjski dug 14,6 milijardi eura

LJUBLJANA/ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Ukupni slovenski brutoinozemni dug krajem kolovoza iznosio je 14,61 milijardu eura, što je3,3 milijarde eura više nego krajem prošle godine, podaci su iznajnovijeg Biltena Banke Slovenije.
LJUBLJANA/ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Ukupni slovenski bruto inozemni dug krajem kolovoza iznosio je 14,61 milijardu eura, što je 3,3 milijarde eura više nego krajem prošle godine, podaci su iz najnovijeg Biltena Banke Slovenije.

Većina duga odnosi se na dugoročni dug, 10,98 milijardi eura, na kratkoročni 2,52 milijarde eura, na obveze po povezanim osobama 1,11 milijardu eura.

Bruto inozemna potraživanja u kolovozu su povećana za 319 milijuna eura, na 13,68 milijuna eura. Neto inozemni dug smanjen je za 8 milijuna eura, na 923 milijuna eura, a u odnosu na kraj prošle godine neto inozemni dug povećan je za 467 milijuna eura.

Banke su u ovoj godini povećale svoj dug prema inozemstvu za nešto više od milijardu eura, a potraživanja za 383 milijuna eura, dok je situacija obrnuta kod poslovnog sektora, gdje je neto dug smanjen za 114 milijuna eura.

Slovenske devizne rezerve krajem rujna iznosile su 7,38 milijardi eura, od kojih se 6,36 milijarde eura odnosi na devizne rezerve centralne banke, a preostali iznos na rezerve poslovnih banaka.

Rast gospodarske aktivnosti u Sloveniji u drugom polugodištu ove godine bit će umjereniji nego u prvom dijelu godine, kada je realni bruto domaći proizvod (BDP) porastao za 4,2 posto. Banka Slovenije tako procjenjuje da će rast realnoga BDP-a u cijelog godini iznositi 3,8 posto.

Po nekim pokazateljima dinamika aktivnosti u većini neindustrijskih djelatnosti je smanjena, dok tekuća dinamika industrijske proizvodnje ostaje na visokoj razini, navodi se u Biltenu Banke Slovenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙