FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPANSKI BI VOJNICI MOGLI OSTATI U IRAKU DO KRAJA 2005.

TOKIO, 28. studenoga 2004. (Hina/AP) - Japanski ministar obrane unedjelju je izjavio da bi japanski vojnici mogli ostati u Iraku dopretkraj 2005., što je godinu duže nego što predviđa njihov trenutačnimandat.
TOKIO, 28. studenoga 2004. (Hina/AP) - Japanski ministar obrane u nedjelju je izjavio da bi japanski vojnici mogli ostati u Iraku do pretkraj 2005., što je godinu duže nego što predviđa njihov trenutačni mandat.

Oko 500 japanskih vojnika u humanitarnoj je misiji na jugu Iraka u gradu Samawahu, mandat im istječe 14. prosinca, a vlada još nije odnijela odluku o ostanku.

Na pitanje o potencijalnome povlačenju, ministar obrane Yoshinori Ono rekao je da u obzir treba uzeti nekoliko stvari, među ostalim i pitanje jesu li japanske snage ostvarile svoju misiju pomaganja u obnovi zemlje.

"Drugi faktor koji treba uzeti u obzir jest da misija multinacionalnih snaga istječe idućega prosinca, tu bi mogao biti rez", rekao je Ono za televiziju NHK.

Ministar obrane govorio je o prosincu 2005. što je krajnji rok koji je rezolucijom postavilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda. Ta je rezolucija predvidjela korake prema uspostavi iračke vlade utemeljene na ustavu koja bi završila mandat multinacionalnih snaga po pod američkim vodstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙