FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "FILUMENA MARTURANO" U MILANU

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Filumena Marturano Hrvatskognarodnog kazališta iz Rijeke predstava je koja ne samo da objedinjujeklasično i suvremeno nego i širi perspektivu gledanja na samumediteransku kulturu, najavljuje milanski Corriere della Seraizvođenje predstave riječkog HNK-a u okviru Mediteranskog festivala umilanskom kazalištu Piccolo Teatro.
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Filumena Marturano Hrvatskog narodnog kazališta iz Rijeke predstava je koja ne samo da objedinjuje klasično i suvremeno nego i širi perspektivu gledanja na samu mediteransku kulturu, najavljuje milanski Corriere della Sera izvođenje predstave riječkog HNK-a u okviru Mediteranskog festivala u milanskom kazalištu Piccolo Teatro.

U milansko kazalište "dolazi predstava koja ne samo da objedinjuje klasično i suvremeno, već i širi perspektivu gledanja na samu mediteransku kulturu: to je hrvatska Filumena Marturano, komad Eduarda De Filippa u verziji Hrvatskog narodnog kazališta iz Rijeke". Giovanni Soresi, organizator festivala, za list ističe kako Festival del Mediterraneo pokazuje kolika je velika potreba i nostalgija kazališne publike za izravnim formama, snažnima kao što je kazalište; "upravo poput ove Filumene", strastvene i povremeno nasilne, dodaje list.

Filumena Marturano Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca. u Milanu će biti izvođena od 18. do 21. studenog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙