FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK ICRC-A PO DRUGI PUT U DARFURU OD OŽUJKA

KARTUM, 26. studenog 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Međunarodnogodbora Crvenoga križa (ICRC) Jakob Kellenberger počeo je u petak uel-Facheru posjet Darfuru, području na zapadu Sudana kojim haragrađanski rat, priopćio je ICRC.
KARTUM, 26. studenog 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Međunarodnog odbora Crvenoga križa (ICRC) Jakob Kellenberger počeo je u petak u el-Facheru posjet Darfuru, području na zapadu Sudana kojim hara građanski rat, priopćio je ICRC.

Riječ je o drugom posjetu Kellenbergera, koji je u četvrtak doputovao u Kartum, Darfuru ove godine.

"Svrha posjeta je provjeriti humanitarno stanje u Darfuru i razgovarati sa sudanskim čelnicima o mogućnostima bolje zaštite civila", dodaje se u priopćenju ICRC-a.

U Darfuru je ovih dana došlo do obnove sukoba između pobunjenika i vladinih postrojba.

Kellenberger će boraviti na tom području do nedjelje i nakratko će se sastati s Louisom Michelom, europskim povjerenikom za razvoj i za humanitarnu pomoć koji bi u subotu trebao stići u Darfur.

Predsjednik ICRC-a istaknuo je da se od zadnjeg posjeta u ožujku humanitarno stanje u Darfuru "prilično poboljšalo", što je ICRC-u omogućilo da uspostavi suradnju sa sudanskim Crvenim križem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙