FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUNDESTAG PRIHVATIO DRŽAVNI PRORAČUN

BERLIN, 26. studenoga 2004. (Hina) - Njemački parlament Bundestagvećinom je glasova socijaldemokratsko - zelene koalicije prihvatiodržavni proračun za 2005. godinu u visini od 254,3 milijardi eura.Demokršćanska oporba CDU/CSU odbacila je proračun i drži gaprotuustavnim te je za sredinu prosinca najavila tužbu pred Ustavnimsudom.
BERLIN, 26. studenoga 2004. (Hina) - Njemački parlament Bundestag većinom je glasova socijaldemokratsko - zelene koalicije prihvatio državni proračun za 2005. godinu u visini od 254,3 milijardi eura. Demokršćanska oporba CDU/CSU odbacila je proračun i drži ga protuustavnim te je za sredinu prosinca najavila tužbu pred Ustavnim sudom.

Najveća stavka u proračunu za sljedeću godinu je s 84 milijarde eura socijalna i zdravstvena skrb dok je za gospodarstvo i rad namijenjeno 38 milijardi. Oporbena demokršćanska Unija CDU/CSU smatra da je proračun "na granici protuustavnog" jer je novo zaduženje samo nekoliko milijuna niže od novih investicija koje se dobrim dijelom sastoje od sporne prodaje državnih nekretnina i obveznica.

Predstavnik oporbe Roland Pofalla proračun drži "priznanjem stečaja" i "financijskom katastrofom" savezne vlade. On je saveznog ministra financija Hansa Eichela (Socijaldemokratska stranka Njemačke- SPD) pozvao na konsolidaciju proračuna dodatnim mjerama štednje a ne "prodajom obiteljskog srebra".

Eichel je oporbu i savezne pokrajine pozvao da podrže novi proračun i mjere štednje savezne vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙