FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječko državno odvjetništvo o incidentu u Okružnom zatvoru

RIJEKA ,26. listopada 2004.(Hina) - Županijski državni odvjetnik uRijeci Drago Marincel potvrdio je danas da je iz Županijskog suda uRijeci primio izvješće o incidentu u riječkom Okružnom zatvoru, gdjese jedan pritvorenik požalio na premlaćivanje i silovanje.
RIJEKA ,26. listopada 2004.(Hina) - Županijski državni odvjetnik u Rijeci Drago Marincel potvrdio je danas da je iz Županijskog suda u Rijeci primio izvješće o incidentu u riječkom Okružnom zatvoru, gdje se jedan pritvorenik požalio na premlaćivanje i silovanje.

Kaznena prijava može se, rekao je, očekivati nakon okončanja svih izvidnih radnji u Zatvoru.

Marincel je kazao Hini da su u izvješću navedeni iskazi sudionika i svjedoka incidenta, a da je liječničkim pregledom utvrđeno da pritvorenik koji se žalio ima ozljede, što govori u prilog njegovoj verziji incidenta.

Marincel je kazao da se iz Bolnice za osobe lišene slobode u Zagrebu, gdje je ptivorenik prevezen nakon incidenta, očekuje službeno izvješće o kakvim se ozljedama radi.

Predsjednik Županijskog suda u Rijeci Veljko Miškulin potvrdio je da je 25. listopada u jutarnjim satima pritvorenik G. D. prijavio nadležnima u Okružnom zatvoru da je tijekom noći pretučen i da je prisiljavan na felacio. Tražio je premještaj u drugu ćeliju, što mu je omogućeno.

Pregledom je ustanovljeno da je zadobio lake tjelesne ozljede u vidu kontuzija te je, kako je rekao Miškulin, očito da je bio udaran. Pritvorenik koji je to navodno počinio opovrgava te navode, a ostali privorenici iz ćelije tvrde da nisu ništa vidjeli.

Miškulin je kazao da je ovaj slučaj predan Županijskom državnom odvjetništvu. Rekao je da će kaznena prijava biti podignuta ako se utvrdi da postoji sumnja u silovanje, s kojim je prisiljavanje na felacio zakonski izjednačeno.

Po napisima u tisku, pritvorenik koji je navodno pretukao i silovao drugog pritvorenika je Jovan Lončarić, koji se u riječkog zatvoru nalazi zbog sumnje da je bio predvodnik brutalnog napada na štićenika Odgojnog doma u Malom Lošinju početkom veljače. Lončarić je po optužnici, kao štićenik toga doma, s još trojicom drugih štićenika premlatio maloljetnog štićenika nanijevši mu rezne rane na leđima i opekotine žarom cigareta. Suđenje za ovo djelo je pri kraju.

Pritvorenik G. D., koji je prijavio premlaćivanje i silovanje, slovenski je državljanin uhićen krajem rujna zbog krađe skupocjenog glisera na Krku.

(Hina) xdsil yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙