FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTROŠNJA KANABISA U EU VEĆA NEGO PRIJE

BRUXELLES, 25. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Potrošnja kanabisa napodručju EU-a veća je nego ikad prije, a u 25 zemalja Unije kanabissvakoga dana konzumira tri milijuna osoba, pokazali su rezultatiistraživanja koje je proveo program zu sklopu EU-a koji se baviproblemima ovisnosti o drogi.
BRUXELLES, 25. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Potrošnja kanabisa na području EU-a veća je nego ikad prije, a u 25 zemalja Unije kanabis svakoga dana konzumira tri milijuna osoba, pokazali su rezultati istraživanja koje je proveo program zu sklopu EU-a koji se bavi problemima ovisnosti o drogi.

Petnaest posto 15-godišnjaka i 16-godišnjaka teški su potrošači kanabisa, dok su dječaci skloniji tome da probaju drogu nego djevojčice.

"To je velik problem javnog zdravstva koji traži hitnu pozornost", kazao je koordinator programa Europskog promatračkog centra za droge i ovisnosti o drogama (EMCDDA) Paul Griffiths.

U godišnjem izvješću EMCDDA izražen je strah zbog pojave na tržištu jače verzije kanabisa koja izaziva napade panike i briga zbog teških problema s drogom u novim članicama Unije.

Dugotrajna i česta konzumacija kanabisa može izazvati depresiju i pojačati već postojeće mentalne zdravstvene probleme, kazao je Griffiths.

Konzumacija kanabisa u Europi stabilizirala se, ali je povijesno na vrlo visokoj razini, navodi se u izvješću EMCDDA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙