FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠVICARSKA MLADEŽ PUŠI NAJVIŠE MARIHUANE U EUROPI

ZUERICH, 18. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Švicarski tinejdžeripopuše više marihuane od vršnjaka u bilo kojoj drugoj europskojzemlji, objavljeno je u četvrtak u rezultatima istraživanja, kojikvare imidž Švicarske kao besprijekorne zemlje.
ZUERICH, 18. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Švicarski tinejdžeri popuše više marihuane od vršnjaka u bilo kojoj drugoj europskoj zemlji, objavljeno je u četvrtak u rezultatima istraživanja, koji kvare imidž Švicarske kao besprijekorne zemlje.

Svaki treći 15-godišnji Švicarac popušio je džoint u protekloj godini, dok je broj tinejdžera koji puše ili piju porastao za deset posto između 1998. i 2002. godine, priopćio je Švicarski institut za prevenciju od alkoholizma i zloporabe droga.

"Za veliki broj mladih, traženje utočišta u alkoholu, cigaretama i marihuani odgovor je na sve veći društveni pritisak i nemogućnost nošenja s budućnosti", rekao je voditelj istraživanja Holger Schmid.

Britanija i Španjolska zaostaju za Švicarskom u korištenju kanabisa, dok britanski i skandinavski tinejdžeri vode u "pijančevanju", pokazalo je istraživanje provedeno među djecom između 11 i 15 godina u više od 30 europskih zemalja.

Kvareći imidž Nizozemske kao raja za ljubitelje lakih droga, mladi ljudi u toj zemlji iskazuju tek prosječnu stopu korištenja kanabisa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙