FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula-optužnica za ubojstvo Klaudija Beakovića

PULA,25. studenoga(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Pulipodiglo je optužnicu protiv Alena Butkovića (39) zbog osnovane sumnjeda je 1. veljače 2002. u Poreču ubio poznatog porečkog poduzetnika idirektora "Laguna commerca" Klaudija Beakovića, potvrdio je danasžupanijski državni odvjetnik Vlatko Nuić.
PULA,25. studenoga(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Alena Butkovića (39) zbog osnovane sumnje da je 1. veljače 2002. u Poreču ubio poznatog porečkog poduzetnika i direktora "Laguna commerca" Klaudija Beakovića, potvrdio je danas županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić.

Prema optužnici, Butković je s namjerom da usmrti Beakovića nakon susreta u jednom porečkom kafiću osobnim automobilom došao pred njegovu obiteljsku kuću i pištoljem "beretta", kalibra 7,62 mm, ispalio prvo jedan, a nakon što je Beaković izvukao svoj pištolj, još šest metaka te ga usmrtio.

Zatim se odvezao do prijateljice odakle je pozvao policiju rekavši da je pucao u Beakovića. Nakon uhićenja zadržan je u pritvoru do 31. srpnja, a onda je pušten na slobodu jer do tada optužnica nije bila još podignuta.

"Istraga se dugo vodila jer je vještak na naš zahtjev obavio tri vještačenja nakon kojih je iskaz svaki put bio različit. S obzirom na to da istražni sudac nije dopustio četvrto vještačenje, podigli smo optužnicu, a na samoj sudskoj raspravi morat će se utvrditi točne okolnosti događaja", rekao je na konferenciji za novinare državni odvjetnik Nuić.

Po njegovim riječima, postoje tri mogućnosti kako se Beakovićevo ubojstvo moglo "odigrati" - mogućnost da je prvi pucao Butković, mogućnost da je prvi pucao Beaković ili međusobni sukob, a optužnica, dodao je Nuić, zastupa prvu varijantu. Kao motiv ubojstva navodi neispunjena Beakovićeva obećanja o dodjeli poslovnog prostora za Butkovićevu mesnicu.

Nuić smatra neuvjerljivim navod počinitelja o dugu žrtve od 47 tisuća njemačkih maraka.

Kako je danas potvrđeno, Butković je u iskazu policiji nakon uhićenja rekao kako je pucao u samoobrani, a kasnije u istrazi branio se šutnjom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙