FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REHN: RAZOČARANI SMO OCJENOM O SURADNJI RH S ICTY-EM

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Europska komisija razočorana jenegativnom ocjenom glavne haške tužiteljice Carle del Ponte hrvatskesuradnje s Tribunalom i traži od hrvatske vlade da do sredine prosincaučini sve kako bi se ta ocjena popravila, izjavio je u četvrtak uZagrebu povjerenik Komisije za proširenje Olli Rehn.
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Europska komisija razočorana je negativnom ocjenom glavne haške tužiteljice Carle del Ponte hrvatske suradnje s Tribunalom i traži od hrvatske vlade da do sredine prosinca učini sve kako bi se ta ocjena popravila, izjavio je u četvrtak u Zagrebu povjerenik Komisije za proširenje Olli Rehn.

"Mi u Europskoj komisiji razočarani smo negativnom ocjenom Carle del Ponte o hrvatskoj suradnji s Tribunalom. Njezina ocjena koju je iznijela pred Vijećem sigurnosti, razlikuje se od od one koju je dala u travnju ove godine, a na temelju koje je Europska komisija donijela pozitivno mišljenje o hrvatskom zahtjevu za članstvo", izjavio je Rehn nakon susreta s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom.

"Stoga, ohrabrujemo i tražimo od hrvatske vlade i cijele administracije da do sredine prosinca učine sve što se može kako bi se stanje stvari popravilo", rekao je Rehn.

Europski čelnici okupit će se 16. i 17. prosinca na summitu u Bruxellesu, na kojem bi trebali donijeti odluku o datumu početka pristupnih pregovora s Hrvatskom.

Europski povjerenik koji boravi u svom prvom službenom posjetu Zagrebu istaknuo je da je puna suradnja s Haškim sudom "neophodni uvjet za napredak prema EU-u. Nema prečica prema Europi, postoji samo redoviti put koji podrazumijeva punu vladavinu prava u svim aspektima."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙