FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"MOTHER" NAJLJEPŠA RIJEČ NA ENGLESKOM JEZIKU

ZAGREB/LONDON, 25. studenog 2004. (Hina) - Mother (majka) najljepša jeriječ na engleskom jeziku, pokazalo je istraživanje u kojemu jesudjelovalo 40.000 glasača i učenika engleskog jezika u kulturnimcentrima britanskih veleposlanstva diljem svijeta, priopćio je British Council u četvrtak.
ZAGREB/LONDON, 25. studenog 2004. (Hina) - Mother (majka) najljepša je riječ na engleskom jeziku, pokazalo je istraživanje u kojemu je sudjelovalo 40.000 glasača i učenika engleskog jezika u kulturnim centrima britanskih veleposlanstva diljem svijeta, priopćio je British Council u četvrtak.

Istraživanje je British Council proveo u povodu 70. obljetnice svog postojanja.

British Council je pitao 7.000 osoba koje uče engleski u 46 zemalja svijeta koja im je riječ na engleskom jeziku najljepša. Usto, provedeno je on-line ispitivanje preko web stranica British Councila u zemljama gdje engleski nije prvi jezik. U to se ispitivanje uključilo više od 35.000 ljudi, dodaje se u priopćenju.

Prema rezultatima ispitivanja deset najljepših riječi u engleskom jeziku su mother (majka), passion (strast), smile (osmijeh), love (ljubav), eternity (vječnost), fantastic (fantastično), destiny (sudbina), freedom (sloboda), liberty (sloboda), tranquillity (mirnoća).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙