FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 17. studenog 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 17. studenog 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

NEW YORK - Najveća boca vina na svijetu, u koju stane sadržaj 173 standardne butelje, ponudit će se u subotu na prodaju u njujorškoj aukcijskoj kući Sotheby's. Boca koja će se prodavati pod nazivom "Maximus" sadrži vino sorte cabernet sauvignon Beringer iz kalifornijske Napa Valley. Vino je proizvedeno 2001. godine, a vrijednost boce procjenjuje se na 25.000 do 75.000 dolara. Neobična boca svrstana je u Guinnessovu knjigu rekorda. Izrađena je u obliku boca u kojima se obično prodaje bordeaux, visoka je 138 cm, a njezin sadržaj može napuniti 1.200 čaša. Prihod od prodaje neobičnog izloška namijenjen je jednoj američkoj humanitarnoj udruzi.

HONG KONG - U bijegu pred odlučnim vlasnikom, lopovi su u Hong Kongu iz kombija u punoj brzini bacili čistokrvne štence napuljskog mastifa vrijedne više stotina dolara, objavljeno je u South China Postu. Štenci od kojih svaki stoji nekoliko stotina dolara, bačeni su iz kombija tijekom potjere. Jedan štenac poslije je pronađen uz cestu, ozlijeđen, a druga dva su pobjegla i vlasnik ih sada traži. Dvojica lopova uhićena su kad se potjeri pridružila i policija u honkonškome predjelu Sheung Shui. Stanovnici Hong Konga veliki su zaljubljenici u pse. Jedan vrhunski napuljski mastif vrijedan desetke tisuća dolara ukraden je 2001. i nikad nije pronađen.

CHICAGO - Osoblje čikaškog aerodroma O'Hare iznenadilo se kad je ugledalo jelena na terminalu tog najprometnijeg američkog aerodroma. Čini se da je mlada životinja ušla kroz automatska teretna vrata koja vode u neštićeni donji kat Drugoga terminala aerodroma. Moguće je da je bio ozlijeđen i da je tražio sklonište, kaže glasnogovornica ureda Annette Martinez. Prema njezinim riječima, kontrolori su opkolili jelena i dali mu sredstvo za uspavljivanje na dijelu aerodroma na kojem nije bilo putnika te ga odvezli na promatranje. Aerodrom O'Hare smješten je u blizini velikoga polja i šume.

PRAG - Filmski redatelj Roman Polanski upravo je u Pragu završio snimanje filma "Oliver Twist", nove adaptacije romana Charlesa Dickensa. Polanski je usred filmskih kulisa podignutih u blatnom polju na rubu filmskih studija Barrandov u Pragu izjavio da mu je to bio "jedan od najzanimljivijih filmova, ako ne i najzanimljiviji za raditi". Radnički London iz 1830.-ih je minuciozno rekonstruiran na praškim lokacijama. "Želio sam napraviti film za djecu, a obožavam priču o Oliveru Twistu. Prošla verzija, mjuzikl je koji obožavam, snimljen 1968. ("Oliver!"). Prošlo je više od jedne generacije i zato sam odlučio napraviti novu verziju", kazao je on. Film je snimljen s proračunom od oko 45 milijuna eura, a u kinima bi se trebao pojaviti krajem 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙