FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUŠAN DŽAMONJA IZLAŽE U BEOGRADU

BEOGRADUBEOGRAD,12.studenog(Hina) - Izložba crteža, skulptura i projekatahrvatskog umjetnika Dušana Džamonje otvorena je u petak navečer ugaleriji Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) u Beogradu, unazočnosti veleposlanika Hrvatske u SCG Tončija Staničića, te brojnihbeogradskih akademika, umjetnika i javnih osoba.
BEOGRAD,12.studenog(Hina) - Izložba crteža, skulptura i projekata hrvatskog umjetnika Dušana Džamonje otvorena je u petak navečer u galeriji Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) u Beogradu, u nazočnosti veleposlanika Hrvatske u SCG Tončija Staničića, te brojnih beogradskih akademika, umjetnika i javnih osoba.

"Maestro...monumentalno je riječ koja se veže uz tvoje stvaranje. Ovi ovdje izloženi radovi su manji, ali uz njih ide ista ta riječ", rekao je otvarajući izložbu Dinko Davidov, prvi čovjek galerije SANU. On je podsjetio nazočne i da je 1988. godine u istoj toj zgradi Džamonja postao akademikom.

"Nadam se da neću razočarati vaša očekivanja", jedina je rečenica kojom se Dušan Džamonja obratio nazočnima nakon čega se prepunom galerijom prolomio pljesak.

Predstavnici Skupštine grada Beograda, jednog od donatora izložbe koja će trajati ovaj mjesec, na konferenciji za novinare najavili su da će uskoro na fasadi beogradskog Doma omladine, nebodera u središtu grada, "zasjati" prepoznatljivo Džamonjino sunce.

(Hina) xtman ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙